Hansen Raumgestaltung aus Brandenburg Berlin

Redesign of an attic

The attic of an old villa was remodelled with great attention to detail to create additional living space while preserving the charm of the old building.

A lightweight wall was installed to create a separate room for a guest bedroom. This optimised the room layout, while the rest of the attic space was deliberately left open to create a more spacious feel.

Particular attention was paid to the design of the gable walls. The exposed brickwork was refurbished and now provides a beautiful backdrop for the old roof beams. To showcase the brickwork and create a cosy atmosphere, the collar beams in front of the gable walls were fitted with lights.

The walls and pitched roofs were kept plain white to create a nice contrast to the beams and give the room a modern touch without detracting from the rustic charm of the old building.

© 2023 Hansen Raumgestaltung